Mona de pasqua

Aquesta pasqua vaig aprofitar que tenia uns dies de vacances per fer una mona casolana. Desrés de mirar moltes receptes a blogs, vaig acabar fent-la una mica a la meva manera.

image

Pel pa de pessic:
6 ous
150 gr de sucre
150 gr de farina
1 culleradeta de cafe de bicarbonat o llevat

Separem les clares dels rovells i muntem les clares a punt de neu. Barregem els rovells amb el sucre i ho batem uns minuts fins que quedi una massa una mica blanca.
Barregem els rovells amb les clares amb cura que no baixin i hi afegim la farina i el bicarbonat tamissat.
Anem barrejant i ho enfornem uns 30 minuts a 180°.

Per la trufa
300 gr de xocolata
300 gr de nata montada

Posem la nata al foc i quan bulli, l’apaguem i hi afegim la xocolata trossejada. Anem remenant fins que s’hagi desfet tota. Reservem a la nevera.

Muntatge i decoració
Un cop tenim el pa de pessic fred, el podem fer el dia abans si volem, traiem la capa superficial i dels costats i l’obrim per la meitat. Posem almívar als dos costats i el farciment. Pot ser el que més us vingui de gust: trufa, melmelada, crema, nata…
Tapem amb la segona meitat i escampem la trufa per sobre i els costats. Com que estarà freda i no la podrem manipulat bé, l’escalfem fins que tinguem textura nocilla i recubrim el de pessic.
Una vegada fet això ja la podem decorar al nostre gust. Podem posar atmelles torrades al voltant, virutes de xocolata… Figures de xocolata a sobre, ous de xocolata, etc.

Ja està a punt per regalar al nostre fillol!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s